SAFFRANSPANNAKOTTA (utan gluten/mjölk/socker – LCHF + Paleo)

Teknisk sett så är det rätt långt till jul, men detta recept kan jag bara inte sitta på tills dess. Och det vi lätt glömmer är att saffran med fördel kan användas när som helst på året, för det är ju så himla gott! Så här kommer ett festligt recept på supergod saffranspannakotta som kan ätas när som helst! Det är utan gluten/mjölk/vitt socker och passar även paleo/LCHF. Hoppas det smakar!

SAFFRANSPANNAKOTTA
3-4 portioner 
400 gram fet kokosmjölk/kokosgrädde
1 paket saffran (1/2 gram)
2,5-3 msk honung eller sötströ för LCHF eller agave/lönnsirap för paleo (eller mer för önskad sötma)
2,5 gelantinblad (eller motsvarande i gelantin från gräsbetande kor)
 
Lägg gelantinet i kallt vatten (skippa om du har pulver). Koka upp kokosmjölk/kokosgrädde i en kastrull, när det börjar puttra tar du av från plattan och blandar i honung, gelanton, saffran, honung/sötströ/agave/lönnsirap till en jämn smet. Häll upp i serveringsglas (ca 1 dl per portion) och dekorera med hackad choklad eller bär. NJUT!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *